Tízperces bögrés pillefánk
HOZZÁVALÓK:
- 2 púpos bögre liszt (a bögre 2,5 dl-es legyen)
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű)
- 2-3 evőkanál cukor
ELKÉSZÍTÉS:
- A hozzávalókat keverjük össze. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
- 2 evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
- A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét (tépjük vagy vágjuk ketté).
KÉP A SÜTEMÉNYRŐL:
Mézskalács
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ: (32 DB)
- 12 dkg Rama
- 6 dkg cukor
- 24 dkg méz
- 2 tojás
- 50 dkg liszt
- 1-2 teáskanál mézes fűszerkeverék
- 1 teáskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
- 0,5 dl tej
HOZZÁVALÓK A DÍSZÍTÉSHEZ:
- mazsola
- csokoládépasztilla
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy lábasban a Ramat, a tejet, a cukrot és a mézet lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad, majd hagyjuk a keveréket teljesen kihűlni.
- Ekkor hozzáadjuk a tojást, végül a liszttel elkevert szódabikarbónát és fűszert.
- Jól kidolgozzuk a tésztát, ha ragadna, még egy kis liszetet gyúrhatunk hozzá.
- Lisztezett deszkán rudat sodrunk belőle, feldaraboljuk, golyókat formálunk, majd a tenyerünkkel ellapítjuk, és papírral bélelt tepsire tesszük.
- A tetejét tojással mekennyük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha kihűlt mazsolával és csokaládéval díszítsük ki.
KÉP A SÜTEMÉNYRŐL: